Betegségek
A fitoterápia sikeresen alkalmazható többek között:

  • Cukorbetegségre
  • Magas vérnyomásra
  • Érelmeszesedésre
  • Impotenciára
  • Reflux-ra, savasodásra
  • stb…lásd lent

Hogyan hatnak a növények lelki folyamatokon keresztül?

A növényekben lévő harmadik hatási szintet, az erős lelki-pszichoszomatikus növényi befolyásokat a bennük lévő illóolajokon keresztül tudjuk értelmezni és alkalmazni.

Lehetséges olyan fürdőkúrát végezni, ahol alkalmanként egy nagy dézsa 2-300 liter fürdővízbe néhány csepp illóolajat cseppentünk. Ha ezt a néhány csepp illóolajas víz tömeget egy laboratóriumban elemezzük, akkor a tudomány jelenlegi állása szerint kizárható, hogy egy ilyen fürdő életfolyamatainkra bármilyen hatóanyag alapú hatással legyen, mivel gyakorlatilag nulla közeli a hatóanyag tartalom.

Mégis nagyon meglepő tapasztalatokra tehetünk szert, ha bizonyos módon eltöltünk 25-30 percet ebben a dézsa vízben (nem részletezzük hogyan, mert annyira erős hatású eljárás, hogy veszélytelenül csak szakavatott vezető folyamatos felügyeletével végezhető). Ismeretlenül erőteljes lelki folyamatok indulnak el bennünk és ragadnak magukkal minket. Elfeledett kisgyermekkorunk távoli emlékképei megrázóan eleven megélésekként törhetnek ránk a mélyből. Az emlékképekkel együtt az azokhoz kapcsolódó esetleges ütések vagy balesetek, vagy zúzódások anatómiai elváltozásokban (stigmákban) megjelennek testünkön. Ezek nem csak fantáziált testi tünetek, hanem konkrét szövettanilag is valóságos elváltozások.

Egy ilyen fürdőkúrában például újra megélheti a paciens (aki mondjuk állandó nyaki fájdalmakkal vagy pajzsmirigy működésének zavaraival, vagy nehezen kezelhető ingadozó magas vérnyomással stb. küszködik már évtizedek óta), amikor kis óvodás korában apja egy nagy pofont adott neki anélkül, hogy rászolgált volna. Miközben átérzi újra a megaláztatást, és a fájdalmat amit akkor érzett, arcán az évtizedekkel ezelőtti fizikai fájdalommal együtt, egy nagy vörös tenyérnyom jelenhet meg a gyermekkori pofon pontos helyén, ami valóban véraláfutás, és valóban csak napok alatt fog elmúlni! És kiderülhet, hogy a nehezen kezelhető, ingadozó és kritikusan magas vérnyomása, vagy nyaki fájdalmai vagy pajzsmirigy működésének zavarai, amit orvosai erős és mellékhatásokat okozó gyógyszerekkel kezelnek évek óta, az ennek a feldolgozatlan és nagyon fájdalmas gyermekkori pillanatnak a testi pszichoszomatikus kivetülése volt.

Egy ilyen világba visznek el minket, mély lelki valóságunk követei, az illóolajok. Segítségükkel a testi bajaink mögött álló lelki problémákon is finoman dolgozhatunk, amikor 3D akkordokkal gyógytea vagy fürdőkúrát végzünk.

A növényekben lévő informatikus hatásokat a lelki pszichoszomatikus hatásaiktól könnyű megkülönböztetni, mert más síkon működnek. Pl. csak információkkal (homeopatikusan) kezelhetünk állatokat és embereket is eredményesen. Illóolajokkal viszont nem kezelhetünk az embernél sokkal fejletlenebb lelkülettel rendelkező emlősöket, mert könnyen elpusztulhatnak egy egyszerűbb illóolajos kezeléstől is. Míg a kistermetű kutya vagy egy ló esetében többféle illó olajos kezelés kockázatmentesen alkalmazható, addig egy kistermetű kutyával megegyező súlyú és méretű nyúlnál vagy tengerimalacnál, annak ellenére, hogy ezek egésznap illóolaj tartalmú növényeket fogyasztanak, halálos lehet a kezelés. Ha valaki állatokat akar illóolajokkal kezelni, előtte feltétlenül beszéljen egy gyakorlott illóolaj terapeutával!

Aki csak hatóanyagok szerint próbálja megérteni és magyarázni az illóolajokat, annak az itt leírtak furcsának és illogikusnak tűnnek. Ennek ellenére a gyakorlat számtalanszor és egyértelműen megmutatta már, hogy a (tiszta) illóolajok leginkább az ember, az emberi lelki minőségek természetes esszenciái.

Akit jobban érdekel ez a növényekben direkt az ember számára megtalálható, lelki folyamatainkat erőteljesen befolyásoló demateriális "hatóanyag", az olvassa el pl. Philippe Deroide: Európai Virágesszenciák című csodálatos és nagyon sok hasznos ismeretet adó könyvét (Partvonal kiadó).