Tea cukorbetegnek

Diaherba tea cukorbetegeknek Általában 10-12 féle gyógynövényből készítjük el teakeverékeinket az egyes és a kettes tipusú diabetes betegek számára

Összetevők:
A közismert hazai növények mellett, mint a (fekete áfonya levél, csalán, pitypang gyökér, fehér babhéj stb.) 4 féle keleti eredetű növényt használunk: speciális zöldtea levél, bambuszrügy, lótuszvirág, nemes fahéj.

Ahhoz, hogy fogyaszthassa az általunk elkészített tea keveréket, ki kell töltenie törzslapunkat. Ez alapján, ha szükséges, akkor személyre szabottan tudjuk megváltoztatni az egyes összetevőket.

Diaherba tea

A diaherba teáinkat cukorbeteg tagjaink részére állítjuk össze. A növényekben lévő direkt, vagy közvetetten vércukorszint csökkentő hatású hatóanyagokat (glikokinin, innulin, galegin, króm stb.), és az érrendszert és idegrendszert védő és erősítő regeneráló hatású növényeket alkalmazzuk. Fontos még az általános emésztést segítő és regeneráló hatású növények alkalmazása is. Annak ellenére, hogy nem standardizált hatóanyag tartalmú növényekről beszélünk, a minimális hatóanyag tartalom legtöbbször valószínűsíthető, és ezáltal a minimális elvárt hatáserősség is meghatározható. A betegek életkedvének és általános életerejének, a gyógyulásba vetett hitének a javulása is prognosztizálható általában egy fél éves teakúra alatt, főleg, ha a növényekben lévő ezirányú homeopátiás és bach virágterápiás lelki hatásokat is figyelembe vesszük.

Tapasztalataink a diaherba teakúrákkal:
Nagy általánosságban azt tudjuk megfogalmazni, hogy esélye van a teázónak 3-12 hónapos életmódszerű fegyelmezett teakúrával, orvosa aktív felügyelete mellett, mind az egyes, mind a kettes tipusnál a következőkre:

  • Ha a betegnek ingadozó a vércukra, a megfelelő teakúra hatására az jobban beállíthatóvá válik.
  • Ha már kialakult vese, végtag vagy szem szövődményekről beszélünk, akkor azok súlyosságától függően, ezek továbbromlásának megakadályozására sikeresen alkalmazható a megfelelő teakúra. Főleg a láb fekélyesedési folyamatai állíthatóak le, illetve a szemfenék értöredezései előzhetőek meg és a szemfenéki bevérzések felszívódása is gyakran bekövetkezhet.
  • Ha a vizeletben megjelenik a fehérje, akkor egy év intenzív teakúrával és étrendi fegyelemmel a vizeletfehérje mennyisége csökkenhet, néhány esetben teljesen el is tűnhet. Hangsúlyozzuk, hogy itt legalább fél, de inkább egy éves, emeltszintű orvosi felügyelet melletti fegyelmezett, életmódszerű teakúrákról beszélünk minden esetben!
  • A betegek közérzete, életkedve és fizikai teljesítőképessége a rendszeres és megfelelő teakúra mellett általában javulni szokott.
  • Érdekes tapasztalat, hogy több idősebb cukorbeteg legalább egy éves teakúra után, valószínűleg az érrendszert erősítő és regeneráló növények hatására arról számolt be, hogy évek óta nem tapasztalt reggeli erekciója visszatért, és ezzel együtt szexuális étvágya is felerősödött.
  • Kettes tipusnál gyakran számíthatunk a vércukorszint lassú csökkenésére. Ez többször indokolttá tette, hogy a beteg orvosa tanácsra gyógyszer vagy inzulin adagját csökkentse. Esetenként előfordult, hogy gyógyszer, de néhányszor az inzulin adagot is nullára csökkentette az orvos.
  • Egyetlen egy esetben sem tapasztaltunk kedvezőtlen mellékhatást. Kedvező egyéb mellékhatásokat viszont rendszeresen. Pl. a szorulásos állapotok ritkulását, kisebb mértékű vérkép javulást ( főleg a májfunkció és a koleszterin), bőrviszketések elmúlását, rendszeres dühkitörések mérséklődését stb.

Kérjük, csak akkor kezdjen diaherba kúrába, ha legalább 3 hónapig naponta 3 csésze teát megszakítás nélkül megtud inni.