Betegségek
A fitoterápia sikeresen alkalmazható többek között:

  • Cukorbetegségre
  • Magas vérnyomásra
  • Érelmeszesedésre
  • Impotenciára
  • Reflux-ra, savasodásra
  • stb…lásd lent

A 3D akkordok megalkotása

A tudomány jelenlegi eszközeivel nem vagyunk képesek 3D akkordokat megalkotni, hiszen jelenleg a tudomány nem rendelkezik olyan gépekkel és mértékegységekkel, amivel a növényekben meglévő lelki és információs hatásokat meg lehetne mérni.

Ma a fitoterápiai gyakorlatban sehol sem elemzik a növények lelki és informatikai tulajdonságait, amikor egy tea vagy fürdőkúrát állítanak össze, pedig egy igazán jó tea vagy fürdőkúra összeállításához szükséges, véleményünk szerint nélkülözhetetlen és nagyon fontos információkhoz így lehet hozzájutni.

Az igazán jó és hatásos 3D akkordok létrehozásánál nagyon sok információ összegyűjtésére és feldolgozására van szükség, és nélkülözhetetlen egy speciális intuitív képességekkel rendelkező ember segítsége is.

1. Először is össze kell gyűjtenünk az összes olyan gyógynövényt, amelyet egy adott betegség közvetett vagy közvetlen kezelésére bármikor is használtak monoban (önmagában), vagy gyógynövénykeverék alkotójaként (Pl. cukorbetegség kezelésére 80-100 féle gyógynövényt alkalmaznak). Azokat is, amelyeknek nem ismert a hatásmechanizmusa, és hatóanyaga, mégis a fitoterápiai gyakorlat és a népi tapasztalatok alapján kockázatmentesen alkalmazható egy betegség kezelésére (több ilyen növényt is ismerünk, pl. kisvirágú füzike prosztatagyulladásra stb.). Fontos, hogy ne csak a növényekben lévő hatóanyagok alapján, hanem az igazolható és jól kipróbált gyakorlat alapján is szelektáljunk.

2. Ezután, ha megvan ez a csoport, a toxikus hatásokat kell kizárnunk (pl. nem lehet együtt olyan gyógynövénypár, amelyek együtt toxikus anyagokat hoznak létre, illetve az erős hatású gyógynövények arányát a keverékben limitálni kell stb.)

3. Ha a toxikus hatásokat teljesen kizártuk, akkor fontos felkutatnunk, és összegyűjtenünk a szakirodalomból azokat a lelki és jellemzőbben pszichoszomatikus tüneteket, amelyek egy adott betegség kialakulásában vagy lefolyásakor gyakran előfordulnak. Ennek az ismeretnek a birtokában vegyük sorra a gyógynövények homeopátiás, illóolaj terápiás és Bach virág terápiás alkalmazási körét és tulajdonságait, és az adott betegséggel kapcsolatba hozható növényeket válogassuk ki.

Ennek a három elemzési lehetőségnek az alapján egy olyan növénycsoportot kapunk, amelyből már 3D hatású teakeverékek választhatóak ki.

Ha a fitoterepauta már minden információt összegyűjtött, és meghatározta a gyógynövénycsoportot és a növények lehetséges alkalmazási arányait is egy tól-ig határon belül beállította, akkor ő nagyjából mindent megtett azért, hogy a lehető legjobb és kockázatmentesen alkalmazható gyógynövénykeveréket létrehozza.

Ahhoz, hogy a gyógynövényekben lévő 3D hatások valóban egy akkord, egy összhangzat rezgési színvonalára emelkedjenek szükségünk lesz egy olyan emberre, aki képes érzékelni a növények rezgéseit. Ezt a képességet nagyon sokan állítják magukról, de valójában csak kevesen rendelkeznek vele.

Ezért mi szükségesnek tartottuk letesztelni a nekünk segítséget nyújtó speciális érzékenységgel rendelkező embereket, mielőtt tanácsaikat figyelembe vettük volna. Pl. egy közismert módszer: egy asztalra tíz teljesen egyforma, nem átlátszó dobozt helyezünk. Kilencet megtöltünk ugyanazzal a növénnyel, a tizedikbe pedig egy más fajtát tezsünk, és hertmetikusan lezárjuk mindegyiket. Ha valaki valóban extra szenzitivitással rendelkezik, akkor akárhányszor küldöd ki a szobából, és akárhányszor kevered össze a dobozokat, mindig nagy biztonsággal, és azonnal rámutat a kakukktojásra, anélkül, hogy hozzáérne, megszagolhatná, megemelné stb. a dobozokat. Ugyanígy kell működnie ennek a képességnek akkor is, ha a dobozokba illóolajat teszel, vagy homeopátiás golyókkal töltöd fel őket.

A fitoterepauta által meghatározott növénycsoport növényeiből, a fitoterepauta által tól-ig határon belül előírt arányokon belül, az extra szenzitív ember a növények rezgései alapján képes az arányok és a csoport elemeinek a szűkítése által meghatározni azokat az összetevőket, és azokat a pontos arányokat amelyek alkalmazásával 3D akkordokat kapunk.

Régen ezeket az embereket született gyógyítóknak tartották a világ minden részén. A Kárpát Medencében az ilyen nőket Aranyasszonyoknak hívták.

Egy fitoterepauta számára mindegy, hogy a pl. magas innulintartalmú gyökerek közül a katáng kórót választja ki, vagy a gyermekláncfű gyökerét, vagy mindkettőt egy cukorbetegségre készített keverékbe. Tudományos alapon bármelyiket megteheti, a lényeg az, hogy innulin mindig legyen a cukorbetegségre összeállított teákban. Ha megkérdezel egy Aranyasszonyt, ő azt fogja mondani: "a gyermekláncfű gyökeret alkalmazd, ne a katángot, mert a katáng nagyon erős egyéniség, és önmagában nagyon hatásos, csodálatos növény, keverékekben viszont a többi növény, főleg a hasonló növények elnyomására törekszik. Ez a törekvés pedig diszharmonikus rezgéseket kelt egy növénykeverékben. Ha pedig diszharmonikus keveréket adsz egy betegnek, az ezt fogyasztó beteg életérzése, kedélye, hangulata, és a gyógyulásába vetett hite nem fog nagy mértékben javulni, ezért hosszú távon nem nyújt élményt a teázás számára, és könnyebben abbahagyja a kúrát."

Egy 3D akkord összeállításakor a fitoterepauta számára meglepő, hogy hatáserősség növekedést is okozhat egy teakeverékben, amikor kisebb, alig mérhető arányváltoztatásokat végzünk el a komponensek között. Ugyanilyen meglepő az is, hogy a beállított hatóanyagtartalmat esetenként több növénnyel érdemes bevinni a keverékbe, esetenként pedig csak egy növénnyel, hogy a hatáserősséget növelhessük.

Mivel kockázatokat nem jelent a 3D akkordok alkalmazása, és a jelenleg elfogadott törvényes fitoterápiai gyakorlat keretein belül alkalmazható, mindenkinek, aki gyógynövényeket alkalmaz vagy fitoterápiával foglalkozik azt javasoljuk, hogy a gyógynövények hatóanyagtartalmán kívül vegye figyelembe a növényekben lévő lelki és informatikus hatásokat is. Akkor neki is nagyon meglepő pozitív tapasztalatai lesznek.